Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] utylizację wolnych kwasów tłuszczowych jako substratu energetycznego. Możesz oczywiście doświadczyć korzyści płynących z wykonywania aerobów, to jest polepszenie kondycji, obniżenie się tętna spoczynkowego i wysiłkowego itd, ale ze względu na mały epoc związany z niską intensywnością nie liczyłbym na efekt w postaci rekompozycji ciała. Innymi [...]
Hm. Ja raczej myślałem, że hipoglikemi dostaje się poprzez spadek cukru. Najpier skacze, potem nadwyższka insuliy powoduje zbytnie obniżenie cukru i złe samopoczucie ... a na końcu organizm broni się o wyrównanie poziomu przez zabawe różnymi hormonami.. Mnie ta glukoza frapuje, bo od zażycia do dziwnego stanu mijają około 2h i w międzyczasie [...]
[...] właśnie z cukru prostego (glukozy) i jego eliminacja nie tylko jest dla nas niebezpieczna ale na pewno nie jest odpowiedzią na pozbawienie się candidy. Jedynym wyjściem jest obniżenie spożywanego tłuszczu do minimum i to jak najszybciej inaczej będziemy tylko zaleczać symptomy candidy a jej prawdziwy powód wciąż pozostanie nieuleczony. Życie [...]
[...] Wpływa korzystnie na normalizację zaburzeń gospodarki węglowodanowej poprzez: stabilizację poziomu glukozy (cukru) we krwi, przez co między innymi obniża apetyt na słodycze;obniżenie wchłaniania węglowodanów; Obniża poziom cholesterolu i triglicerydów we krwi poprzez: wiązanie cholesterolu dostarczanego z pożywieniem w tworzącej się w przewodzie [...]
[...] żywieniu tradycyjnym odpowiedzialne za to są kwasy tłuszczowe produkowane z cukrów w wątrobie (str. 207). Sądzi się, że dieta owocowo-warzywna, niskotłuszczowa powoduje obniżenie ilości cholesterolu w tkance tłuszczowej i krwi. Faktycznie jest całkiem inaczej. Duże ilości cukrów w diecie zwiększają produkcję kwasów tłuszczowych, natomiast [...]
[...] którzy zjadali duże ilości aspartamu przez długi okres czasu, wykazały nadmierne poziomy fenyloalaniny we krwi. Nadmierne poziomy fenyloalaniny w mózgu mogą powodować obniżenie poziomu serotoniny w mózgu, prowadząc do zaburzeń emocjonalnych takich jak depresja. W testach prowadzonych na ludziach zostało wykazane, że u osób, które [...]
Istnieje ścisły związek między spożyciem węglowodanów a poziomem serotoniny w mózgu. Węglowodany występują w dwóch postaciach: jako cukry - węglowodany proste oraz jako skrobie, czyli złożone. Wszystkie węglowodany proste, z wyjątkiem glukozy, są słodkie i wykorzystuje się je do nadawania smaku wielu potrawom. Cząsteczki glukozy, połączone w [...]
[...] że u osób mających niższy poziom glukozy we krwi, wzrost poziomu GH był większy - sugeruje to przyjmowanie GBL na pusty żołądek. Kolejnym istotnym spostrzeżeniem jest obniżenie efektywności dawki na skutek ciągłego stosowania GBL - dlatego sensownym wydaje się być stosowanie preparatu nie częściej niż 3 razy w tygodniu. Wzrost poziomu GH [...]
[...] rekonwalescencji. Zaobserwowano korzystny wpływ żeń-szenia na pracę narządów wydzielania wewnętrznego, pobudzenie pracy serca, opóźnianie procesu starzenia się organizmu, obniżenie poziomu cholesterolu. Wszechstronne działanie żeń - szenia doceniają też ci, którzy przez dłuższy czas muszą wykonywać czynności wymagające dużej koncentracji i [...]
[...] uszkodzonej chorobą alkoholową, czy ciężkimi zatruciami alkoholowymi. Przeprowadzane testy wykazują, że może obniżać słuszczenie wątroby, a nawet jemu zapobiegać. Zbytnie obniżenie tego ważnego neuroprzekaźnika powoduje depresję a w skrajnych przypadkach próby samobójcze, ale generalnie obniża satysfakcję z wykonanego wysiłku. GLUTAMINE [...]
[...] także znacząco się poprawił i dla pierwszej grupy, ostrej, wyniósł 14,1, a dla drugiej, mdłej - 12.4. Jeden z autorów badań, Kiran Ah**a, przypuszcza, że chili powoduje obniżenie peptydu C, a tym samym - insuliny. Efekt ten jest zwiększony, jeśli przyprawa jest spożywana regularnie. Mechanizm tego zjawiska nie jest do końca poznany, a [...]
[...] uwzględnił swoje przyzwyczajenia. Zmiana przyzwyczajeń może negatywnie wpływać na ogólny stan organizmu, gwałtowne niespodziewane zmiany sposoby żywienia mogą spowodować obniżenie formy sportowej. Podobnie do indywidualnych metod treningowych żywienie powinno być dobierane indywidualnie do zawodnika. Ważną rolę w diecie naszego Jasia [...]
dyskusja tutaj ! http://www.body-factory.pl/showthread.php?p=58549#post58549 Interwały od A do Z - poradnik teoria i praktyka cz. 3 Cześć ! Krótko zwięźle i na temat bo wiem że nie możesz się doczekać tego co dla Ciebie przygotowałem zatem do czytania i na sale ! jak wybrać ćwiczenia ? Jakie powinny być ćwiczenia by były odpowiednie do [...]
[...] profesjonalnych kulturystów i wyczynowych sportowców, którzy chcą rozbudować i wzmocnić masę mięśniową. Aminokwasy BCAA ograniczają przepływ tryptofanu, dlatego wpływają na obniżenie zmęczenia i podniesienie poziomu energii. Cena dla członków Prolife Club Aminostar 67,42 zł brutto. 7) Nitric Oxide 120 kaps. + Nitric Oxide 2x 60 kaps. Nitric [...]
[...] procesów nerwowych i odwrotnie, można wzmocnić ich przejawy. Małe dawki adaptogenów przy prawidłowym przyjmowaniu wywołują ogólne rozluźnienie, pewne zahamowanie procesów, obniżenie ogólnego podniecenia. Średnie dawki wywołują efekt umiarkowany stymulujący, wywołują poczucie rześkości, przypływu energii, powstaje emocjonalne ożywienie. [...]
[...] rośliny są poparte licznymi badaniami. Jednym z pierwszych udokumentowanych działań jest działanie żółciopędne, a także ułatwienie przepływu żółci w drogach żółciowych oraz obniżenie poziomu lipidów i cholesterolu we krwi. Taki przebieg działania jest tym silniejszy im wyższa jest dawka kwasów kawoilochinowych. Ponad to związki te zapobiegają [...]
[...] podnieść poziom Hormonu Wzrostu, obecna przy budowie Kolagenu, wchłania Wapń i poprawia koncentracje umysłową. L-Izoleucyna – dostarczanie dużych ilości Leucyny powoduje obniżenie poziomu pozostałych dwóch aminokwasów Izoleucyny i Waliny dlatego tak ważne jest aby stosować wszystkie trzy związki razem. Dodatkowo Izoleucyna jest zaliczana do [...]
[...] prostych (i fruktozy) w postaci miodu w odróżnieniu do wyizolowanej fruktozy nie miała wpływu na nasilenie procesów zapalnych, zwiększenie podatności na stres oksydacyjny, obniżenie stężenia witaminy E, a także w mniejszym stopniu przyczyniła się do zwiększenia poziomu triglicerydów . Miód zawiera ponad 100 różnych substancji często [...]